Mad & Sove

Hos cafe Fru Dax, Lakolk, er der god mad og hyggelig stemning

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

 Redaktionen var forbi på denne halvkolde junisøndag hos cafe Fru Dax, der ligger på Lakolk butikscenter på  Rømø.

Vi havde på forhånd bestilt bord til selskabet og heldigvis for dette. Stedet er meget søgt og det kan man godt forstå når man har været på stedet.

I 2019 blev Cafe Fru Dax's Ishus kåret som Danmarks Bedste ishus. Men det er ikke ishuset vi besøger i dag, men cafëen Fru Dax vi er forbi, og det gik hurtigt med at afgive bestilling og ikke mindre hurtigt med at få serveret maden. Maden kom meget hurtigere end vi havde forventet, da det så ud som at hele caféen var fyldt op med gæster.

Caféen er rigtig hyggelig indrettet, og der er nu også kommet et bord op hvor man skal vente ved når man ankommer til stedet. Dette er rigtig godt at Maria, som er indehaver af Fru Dax, har etableret.

Sidste gang vi var på besøg var der ikke dette ankomststed, og hvis man har personer med som har behov for fixpunkter som dette ankomststed kan det give lidt frustrationer når det ikke er der. Men heldigvis var det nemt denne gang at finde et sted hvor man skulle vente på at blive henvist til ens bord.

Langt de meste af indretningen er lavet individuelle bordindretninger og tilhørende stole, hvilket giver en behagelig atmosfære. Ved nogle borde er der sofaer og stole, andre er det kun stole. Rigtig godt indrettet.

Selvom det summede af de mange gæster, var lyden ikke noget problem. Den dBlydprøve vi foretog var på et snit på ca 45db, hvilket er meget lavt set med alle de mennesker der var gæster i caféen. Det relativt lave lydniveau betyder, at det ikke bør påvirke sensitive personer, som ønsker at besøget caféen. Caféen har også flere steder opsat plexiglas skærme så man uden at man skal tænke på evt smittefare. Selvfølgelig er der også smittestander ved indgangen.

Store portioner som mætter

Cafe Fru Dax kan tilbyde morgenmad, middagsmenu og en aftenmenu. Vi valgte at kikke nærmere på middagsmenuen.

Selskabet havde til dagens besøg bestilt Stjerneskud, Chili Cheese burger, Burger med crispy kylling og en klassisk kylling samt kaffe og Pepsi

Som sagt blev maden meget hurtigt og det var store portioner som blev givet. Kaffen til maden smagte den besøgende vi havde med rigtig godt, og den blev nydt med velbehag.

Café Fru Dax tilbyder på menukortet 6 forskellige slags burgere, som alle serveres med rustikke pommes frites & hjemmelavet aioli

Udover burgere med oksekød og kylling så kan personer som ønsker vegetarisk burger også vælge dette, da menukortet tilbyder to slags vega burgere.

På det nye menukort, som nu i år kan læses op af en talesyntese hvis man besøger stedets webside, kan man se hvad der er i den respektive burger.

Klassisk burger - med 200 gr. hakkebøf, cheddarost, bacon, salat, tomat, agurk, rødløg, agurkerelish & hjemmelavet dressing

Chili Cheese burger - med 200 gr. hakkebøf, cheddarost, salat, rødløg, hjemmesyltede rødløg

Burger med crispy kylling - bacon, tomatrelish, salatmayonaise, ananas, salat, agurk, tomat & rødløg

Stjerneskud består af 2 stk. friterede fiskefiletter, meget stor portion rejer, varmrøget laks, flodkrebs, salat, hjemmelavet røddressing, ”kaviar”, asparges & ristet brød med smør.

Det var en stor nydelse at smage de forskellige slags retter, og som mætter meget. Nogle gange kan man være udsat for at man nærmest er sultent når man har spist, men det kan man ikke sige om det man får serveret på Fru Dax. En af selskabets besøgende måtte opgive at komme igennem hele burgeren, da de var meget mættende.

Velsmagende dessert

Dagens selskab besluttede også at smage dessert. Her faldt øjnene på æblekage med softice, makroner og flødeskum. Det serveres i flotte glas, og er en lækker dessert som kun kan anbefales. Et par af de andre vi havde med valgte i stedet for belgiske vaffel med Kinder Bueno med vaniljeis & karamel- og chokoladesauce. Denne smagte også godt, og kan også anbefales at man prøver.

Udover café består stedet også af ishus, der i 2019 blev kåret som Danmarks bedste ishus.

Café Fru Dax har i 2020 fået lavet en mere brugervenlig webside frudax.dk/, som bedre kan benyttes af personer med læse og synsudfordringer. Den tidligere havde store udfordringer for nævnte personkreds. Den nuværende ligger på A+ på tilgængelighedsskalaen

Oplevelse af stedet: 5 af 6 stjerner
Handicapoplevelse: 4 af 6 stjerner

Denne artikel er lavet i samarbejde med ReklameSoejle.dk

Follow Us

banner højre side artikel

Blog list ad

Popular Post

People's Poll

Har du årskort til en attraktion?
logo

Download Newskit App

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and
typesetting industry.

banner

Social & newsletter

© 2010-20 Ferieaktivitet.dk. All Rights Reserved.Design & Development by Ferieaktivitet

Search