Festival

Indtryk fra Korskro kræmmermarked

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Korskro Kræmmermarked - ikke for handicappede grundet manglende handicapvenlighed

Stjerner 1 af 6 grundet manglende handicapvenlighed


Redaktionen på Ferie-Fritidsaktiviteter.dk slog vejen forbi Korskro kræmmermarked, som har to markeder om året lige udenfor Esbjerg.

Allerede ved indkørsel møder vi de første udfordringer, da vi ikke kan få en kvittering på p-billetten, som vi beder om, men hende der står og opkræver pengene aner ikke noget om kvitteringer viser det sig. Normalt så betyder denne p-afgift at der så er underholdning med i billetten, men redaktionen fandt ingen mens vi var på besøg på markedet.

Inde på P-pladsen møder vi den næste udfordring. Der er nemlig ingen handicap-parkering, som det ellers ses ved flere andre kræmmermarkeder, hvilket er en øvsituation for mange som har gangproblemer. Redaktionen var dog lige heldig at finde en plads hvor vi kunne holde tæt på markedet, men dem der kom lidt senere denne dag måtte affinde sig i at der var langt mellem bil og markedsplads.

Korskro kræmmermarked består af mange stader opdelt på to pladser. Mange af staderne har helt nye varer hovedsagligt fra Kina af dem vi så. Langt de fleste af staderne virker som at det er stadeholdere, der tager rundt på en del markeder for at sælge deres varer. Vi så ikke mange stadeholdere, som kom med private ting.

Toiletforholdene er ikke værd at skrive om, da handicapforholdene der er så at sige intet værd. På sydparkeringens toiletcontainer er der højt trin, så gangbesværede kan have svært ved at forcere og slet ikke kørestolsbrugere kan komme til. 

Der er et lille henvisningsskilt til et handicaptoilet, men redaktionen fandt aldrig dette. 

Korskro kræmmermarked er meget stort, og de eneste siddepladser vi fandt er hovedsagligt i centerområdet hvor der er spisefaciliteter. Derfor hvis man har behov for at kunne sidde ned ind imellem så anbefales det at man har enten en rollator med eller en minicrosser, sidstnævnte er at foretrække med de lange gange som staderne er opdelt i. 

Har man særlige behov, hvor man har brug for rolige omgivelser, så er det ikke et marked som kan anbefales til sådanne behov. Vi fandt nærmest over det hele meget støj, og målte 95 dB ved tivoliområdet over flere omgange. 

Tivoliet, der befinder sig på pladsen, kunne godt trænge til at få efterset sine kørende forlystelser med de mange skader og rust, som flere af dem ser umiddelbart ud til at have. 

I en af forlystelserne med roterende kopper måtte to udenlandske medarbejdere gå rundt med denne drejede rundt og skubbe disse kopper rundt for at de kunne rotere. 

Social & newsletter

© 2010-20 Ferieaktivitet.dk. All Rights Reserved.Design & Development by Ferieaktivitet

Search