Aktiviteter udendørs

WOW-Park Billund – en dag med udfordrende oplevelser

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Reklame – Redaktionen modtog billetter, så vi kunne komme ind og beskrive aktivitetsparken, men denne artikel er skrevet udfra FERIEaktivitets manifest og anmelderpolitik

WOW park i Billund og Skjern er ikke med i regeringens sommerpakke med ½ pris. Da redaktionen besøgte WOW Park i Billund den 27. juli 2020 var der også et behersket antal besøgende – der var mange men alligevel var der plads til alle, og ventetider til at prøve de forskellige udfordringer var meget gæstevenlige.

WOW Park Billund er ca 3 gange større end den første WOW park i Skjern, og i Billund er der 38 forskellige aktiviteter man kan afprøve, når adgangen er betalt eller hvis man har et årskort. Årskort kan nemt betale sig så vi hvor der allerede ved 2. besøg er der besparelse på indgangsprisen.

Vi vil anbefale, at man køber et årskort hvis man gerne vil igennem alle aktiviteter, da det er svært at nå igennem 38 aktiviteter i løbet af en dag. Under vores besøg måtte vi springe flere over da der kan bruges meget tid ved de enkelte aktiviteter, og gerne mere end hvad vi gjorde under vores besøg.

Skovens aktiviteter er større hits end dem foran skoven

Vores testerbørn, som består af autistbørn, fik afprøvet en hel del af aktiviteter i parken. Her var det især de aktiviteter, som foregår i træerne med giga net nogle af dem er på hele 300 m2 store net og svævebaner som er det store hits.

Dog var edderkoppen, flagermusen samt gederne også et stort hit hos testerbørnene.

Aktiviteter gode til autister og ADHDpersoner

Aktiviteter er placeret både så de ligger lige op ad hinanden men også flere ligger selvstændigt, så autister og personer med ADHD kan bruge disse aktiviteter og samtidig være lidt for sig selv.

Dette så vi ved Mariehønen, som ligger lidt for sig selv i den gule zone. Wowpark Billund er opdelt i 6 zoner, så der er også nemmere at finde rundt og for os kunne vi også bedre huske hvad var det vi havde fået afprøvet og hvad manglede vi.

Mariehønen er en af indtil flere aktiviteter, hvor der også er bolde i giga net, hvor gæsterne kan lege med disse.

Bolde ses også tit at stimulere personer med autisme og ADHD, hvorfor det også er godt set fra WOWpark at tilføje dette element med boldene i aktiviteterne i træerne.

Nogle steder var testerbørnene svære at få til at komme videre til de andre aktiviteter, da de hyggede og morede sig i trætoppene.

Enkelte steder foregår aktiviteter meget højt oppe, så der er ikke højdeskræk man skal have, men der er sørget godt for sikkerheden over det hele.

Den ene af vores testerbørn bemærkede flere gange, at der er forholdsvis lav højde i træhytterne, hvor han gerne havde set at der havde været større højde i hytterne, så de er nemmere at være i, når man er deroppe i træerne.

Hver ved aktivitet er der tydelige skilte, så det er let for gæsterne at se hvor mange der kan benytte den enkelte aktivitet ad gangen og øvrige retningslinjer for aktiviteten.

Ligeledes har WOWpark også vist ved de enkelte aktiviteter hvor langt gæsterne skal holde afstand for at overholde Convid-19 restriktionerne. Vi så også hvordan personale går rundt og desinficere reb mm.  

Adgangsforhold på gangstier

Langt det meste af de stier, som WOWpark Billund består af, er grusstier med store småsten. Grusstierne kan være lidt svære at forcere for personer med fysiske ganghandicaps. Især hvis der anvendes rollator eller manuel kørestol. Stedet skriver godt nok på deres webside, at de har haft en del i kørestol, men vi vurderer at det kan være svært at benytte en manuel kørestol, og flere steder er der anvendt grov flis som underlag.

Redaktionen havde en rollator ved, og her var der flere gange, at denne var ved at kippe over grundet de småsten, som lå oven på stierne.

Arealerne egner sig godt til fysiske aktive personer, som kan se 3D syn. Vores testerbarn som ikke har 3D syn snublede et par gange i terrænet.

Har man behov for at kunne sætte sig og hvile mellem aktiviteterne, så er der også bænke placeret rundt om i parken.

Aktiviteter til lidt større børn savnes

Vores testerbørn i alderen fra 10-14 år savnede rundt dagens rundtur flere aktiviteter til lidt større børn, da flere af klatreaktiviteter er beregnet til mindre børn, og kan derfor være svært at benytte for større høje børn.

Det ene testerbarn måtte opgive at klatre op i Storkereden, hvor man klatre lodret op med afsatser hvor man skal vende sig inde i klatretårnet.

Et enkelt spisested og kun et selvstændigt sted med issalg

Modsat mange andre aktivitetssteder så har WOWpark kun et enkelt centralt beliggende spisested, som har åben fra kl 11-15.30. Ligeledes er der kun et enkelt sted hvor man kan købe gammeldaws vafler og slushice.

Priserne kan diskuteres, men 40 kr for en mindre softice synes vi var lige i overkanten.

Hvornår skal vi så igen i WOWpark?

Da dagen var omme, og ikke alle aktiviteter var nået at blive gennemtestet af testerbørnene spurgte især den mindste om hvornår de igen skulle besøge WOW park Billund.

Handicapforhold:

WOW park Billunds aktiviteter egner sig særligt til aktive personer, som ikke har fysiske handicaps grundet at aktiviteterne foregår i træer, gang på net og lignende.

Personer, som anvender blindestok eller albuestok, vil også have udfordringer med at benytte de enkelte aktiviteter.

Derimod vil personer med autisme og ADHD have gode muligheder for at anvende de enkelte aktiviteter, som vi har nævnt i ovennævnte oplevelser.

Der findes efter det vi så et enkelt sted i parken hvor der er toiletter, her er også handicap-toilet, dog med kantforcering. Toiletterne er i øvrigt en oplevelse i sig selv, som du skal gøre dig den oplevelse at opleve. Indretningen falder helt i tråd med parkens naturlige forhold til naturen.

Oplevelsesværdi samlet: 4 af 6 stjerner
Handicapforhold: Fysisk handicap 1 af 6 stjerner
Handicapforhold: Psykisk handicap 4 af 6 stjener

 

Social & newsletter

© 2010-20 Ferieaktivitet.dk. All Rights Reserved.Design & Development by Ferieaktivitet

Search