Aktiviteter udendørs

Universe – gør meget for at gæster kan få en god oplevelse

Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Reklame - Redaktion har modtaget billetter for at vi kunne komme ind og beskrive Universe men artiklen er skrevet udfra den anmelderpoltiik og manifest FerieAktivitet har.

Allerede inden vi når indgangen til Universe, så kan man se at aktivitetsparken Universe på Nordals, at de tager forholdsreglerne der er givet om Convid-19.

Indgangen er den op i 3 indgange og en udgang med respektive sæsonkort samt dem der har købt billetter på nettet og dem uden billet.

Denne lørdag går det forholdsvis nemt at komme igennem uden købt billet på forhånd.

I forhold til tidligere er Universe nu indrettet med ensretning flere steder for at det ikke bliver modgående trafik på de smalle steder. Derfor er det også nyt for os hvordan vi kommer rundt i Universe. Men med kik på kort over parken er der nemt at komme rundt.

Ekstra rengøring

I parken oplever vi som gæst at der hele tiden er nogle medarbejdere som går rundt om sprøjter med sprit for at desinficere stole og borde så der er rent. Der er også opsat en hel del steder spritdispensere så man kan spritte sine hænder hvis man ønsker dette.

Vis-hensyn på ny måde

Universe har hidtil ikke haft vis-hensyn-kort ordning ligesom andre af de store attraktioner har. En medarbejder fortalte os under vores besøg, at man lige nu arbejder på en ny måde at kunne lave denne vis-hensyn-ordning

Vis-hensyn-ordningen som Universe er i gang med at arbejde på fungerer med at man skal henvende sig til en ansat ved den aktivitet som man ønsker at bruge. Ordningen er for dem, som ikke kan tåle at stå i kø i længere tid. Det er eksempelvis nogle med autisme og ADHD som har denne udfordring med lange køer.

Ordningen fungerer for dem, hvor der kan fremvises ledsagerkort.

Ved Skytrail prøvede vi denne nye ordning, da der var en del kø. Den ansatte sagde at vi skulle komme igen efter ca 20 minutter, hvorfor vi gik lidt videre indtil det blev muligt at komme tilbage til Skytrail aktiviteten.

Da vi kom tilbage havde der været vagtskifte, så de andre var ikke lige klar over at vi skulle komme der. Derfor kom vi lige til at vente et par minutter, hvilket påvirkede lidt den autist vi havde med, men det gik.

Det er dejligt, at Universe prøver at indføre vis-hensyn-ordningen også hos dem, og vi forventer at de også vil fortælle om dette på deres webside.

Den blå kube med ny jordklode

I den blå kube er der kommet en ny jordklode, hvor man kan lære om hvordan jorden blev skabt og dens udvikling, hvilket vi fandt mange interessant. Er du lydfølsom, så husk lige et par høretelefoner når du besøger den blå kube.

Ny 5D film med Angry Birds

Sidste år kunne gæsterne i Universe opleve en rejse ud i rummet på 5D simulatoren, mens der i år er en film med Angry Birds. Det er en god lille film, der varer ca 6 minutter og som har flere forskellige effekter man oplever i løbet af filmen.

Grundet de effekter som sker i løbet af filmen så kan vi ikke anbefale personer med ellepsi at se filmen, som følge af de hurtige skift mm som kan udløse ellepsianfald

VR-huset med stor kø

Grundet en begrænset tid havde vi ikke tid til at stå i kø uden for VR huset, så vi kunne komme ind og se de nye aktiviteter i VR huset, derfor kan vi ikke fortælle om dette herfra

Test lab med nye spændende og lærerige aktiviteter

Til gengæld nåede vi at besøge Learning lab, hvor der var kommet flere nye aktiviteter. Et sted vi kun kan anbefale at du kom gæst besøger når du gæster Universe.

Her finder du blandt andet aktiviteten hvor du dyste med at bevæge dig imellem laserstråler, hvilket var meget sjovt for vores to børnetestere vi havde med.

En anden yndet aktivitet i Test lab er det nye hamsterløb, hvor du skal løbe det rundt. Det er en meget efterspurgt aktivitet i dette laboriatorium. Har du mere lyst til at udfordre din balance så er der også mulighed for det i Test lab.

Stor ros til personalet

Med de mange restriktioner som der er givet ifb med convid-19 så skal der lyde en stor ros til personalet, som gør det bedste de kan for ifb med restriktionerne som er udstukket angående Convid-19 for at gæsterne kan få en god oplevelse.

Lidt uheldig episode med manglende mulighed for kontakt betaling

Universe har flere udendørs serveringssteder i år, hvor man kan købe burger, is og hot dogs. Det sidste sted vidste det sig at det ikke er muligt at betale med kontanter, selvom Forbrugerombudsmanden har udtalt at folk under corona-tiden også skal have mulighed for at betale med kontanter. Så det blev til ingen hot dogs i denne omgang til en af testbørnene som ville købe en fransk hotdog ved dette serveringssted.

Handicapforhold:

Vi kan se at Universe gør en hel masse for handicappede. Parken er godt indrettet til personer med fysisk og psykisk handicap. Dog kunne vi godt ønske os at der var lidt bedre orienteringsskilte omkring hvor er handicap toiletter, og mere tydelig vis-hensyn-ordning.

For kørestolsbrugere og rollatorbrugere er gangarealerne, som vi har set, gode til at anvende. 

I 5D simulatoren skal personer med epilepsi dog være på obs på at der er hurtige scener, der kan udløse epilepsianfald. 

Udendørs er der bænke og borde mange steder i parken, men indendørs i eksempelvis Test lab savnes der mulighed for at kunne sidde ned, mens ens familiemedlemmer prøver aktiviteterne. Muligvis skyldes de manglende indendørs siddepladser convid-19 restriktioner.

Oplevelsesvurdering 5 af 6 stjerner
Handicapforhold 4 af 6 stjerner

 

 

 

 

 

Social & newsletter

© 2010-20 Ferieaktivitet.dk. All Rights Reserved.Design & Development by Ferieaktivitet

Search